Πένες φούρνου με πεπερόνι

images_penes-fournou-me-peperoni-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Πένες 500 γρ    
    Ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο    
    Μοτσαρέλα 150 τριμμένη    
    Πεπερόνι 200 γρ ψιλοκομμένο    
    Μαγιονέζα 2 κουταλιές σούπας    
    Γάλα 100 ml    
    Αυγό 1 τεμ    
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις σουρώνουμε. Τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε εκτός από το γάλα και το αυγό. Κρατάμε λίγο τριμμένο τυρί και λίγες φέτες  πεπερόνι κομμένες ροδέλες (περίπου 6-8). Αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί καλά τα  τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ και πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε. Χτυπάμε το γάλα με το αυγό , περιχύνουμε και τέλος τοποθετούμε τις φέτες πεπερόνι (6-8 που κρατήσαμε) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να ροδίσει. Σερβίρουμε ζεστό και το απολαμβάνουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/