Ομελέτα λαχανικών

images_omeleta-laxanikon-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Αυγά 6 τεμ
    Πατάτες 2 τεμ τριμμένες    
    Αρακάς 100 γρ    
    Φασολάκια φρέσκα 100 γρ ή κατεψυγμένα    
    Κολοκυθάκι 1 τεμ τριμμένο    
    Ντομάτα φρέσκια 1 τεμ ψιλοκομμένη    
    Πιπεριά πράσινη 1 τεμ ή κόκκινη ή κίτρινη κομμένη ροδέλες    
    Κρεμμύδια 1 1/2 τεμ κομμένα ροδέλες    
    Τυριά διάφορα 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένα (κεφαλογραβιέρα,καπνιστό,φέτα)    
    Γάλα 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας    
    Κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας    
    Αλάτι -πιπέρι
    Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Δυόσμος – μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένα    
    Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού    

Εκτέλεση

Βράζουμε τον αρακά και τα φασολάκια σε κατσαρόλα με νερό κι αφού μαλακώσουν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε ροδέλες ,καθαρίζουμε τις πατάτες και το κολοκυθάκι και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε την ντομάτα,και κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες. Βάζουμε  το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί με το πιπέρι και την πάπρικα, προσθέτουμε τον αρακά, τα φασολάκια, τις τριμμένες πατάτες και το κολοκυθάκι, συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το αλάτι. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο από τα τριμμένα τυριά εκτός από την φέτα. Σε μπολ μεγάλο  βάζουμε το γάλα,προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ποσότητα από τα τριμένα τυριά εκτός από την φέτα, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ταψί στρογγυλό, ρίχνουμε το μείγμα με τα λαχανικά και επάνω τους το μείγμα με τα αυγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου  25-30 λεπτά, μόλις πάρει χρώμα βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα. Ξαναψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/