Υλικά
Φυτικό βούτυρο 100 γρ
Κακάο 30 γρ
Κουβερτούρα 20 γρ
Άχνη ζάχαρη 80 γρ
Φρυγανιά τριμμένη 100 γρ ή φουντούκι
Χυμός ανανά 80 ml
Φρουί Ζελέ 1 φακελάκι ανανά χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό ανανά και σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά (ή το φουντούκι), ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα όχι πηκτό. Αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντας σε 300 ml ζεστό νερό και άλλα 200 ml παγωμένο νερό. Σε φόρμα μεγάλη ή σε φορμάκια τοποθετούμε μεμβράνη και βάζουμε το μισό μείγμα. Αδειάζουμε όλο το ζελέ από πάνω κι αφήνουμε να δέσει καλά στο ψυγείο. Τέλος σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες. Είναι έτοιμο να το ξεφορμάρουμε και να το απολαύσουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/