Υλικά
Μοσχαρίσιο χτένι 1 κιλό
Σπανάκι 1 κιλό (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
Κρεμμυδάκια φρέσκα 3 τεμ ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Πιπεριά Φλωρίνης 1 τεμ κομμένη ροδέλες
Μανιτάρια πλευρώτους 200 γρ
Ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Λεμονοπίπερο 1 κουταλάκι του γλυκού
Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Μαϊντανός – άνηθο 3 – 4 κλωνάρια
Αλάτι
Νερό ζεστό όσο χρειαστεί
Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
Εκτέλεση
Κόβουμε το το μοσχαρίσιο χτένι σε μέτρια κομμάτια,το πλένουμε και το βάζουμε να στραγγίξει.Καθαρίζουμε το φρέσκο σπανάκι, το πλένουμε, το κόβουμε στη μέση και το βάζουμε να στραγγίξει. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει,προσθέτουμε το κρέας, την πάπρικα,το λεμονοπίπερο,να βγάλουν το άρωμά τους και σοτάρουμε το κρέας να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα, σβήνουμε με το κρασί,αφήνουμε να εξατμιστεί, βάζουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό μας και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας, σκεπάζοντας με το καπάκι την κατσαρόλα. Κατά την διάρκεια του ψησίματος προσέχουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε κι άλλο ζεστό νερό. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί,προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,την πιπεριά Φλωρίνης ,τα μανιτάρια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια,το σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Δοκιμάζουμε λίγο από το κρέας που πρέπει να έχει μαλακώσει και προς το τελείωμα του ψησίματος προσθέτουμε αλάτι,ανακατεύουμε κι αμέσως ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το σπανάκι. Δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 περίπου λεπτά. Αφού είναι έτοιμο το φαγητό μας κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον άνηθο, το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα. Το φαγητό μας πρέπει να μείνει με την σάλτσα του και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/