Υλικά
Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι -αλάτι
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ μεγάλο ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Ρύζι γλασσέ 4 κουταλιές της σούπας
Κρασί λευκό 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ντοματοχυμός 250 ml
Άνηθος – μαϊντανός 1/2 ματσάκι από το καθένα ψιλοκομμένα
Κάρυ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μανιτάρια πόρτο μπέλο 6 τεμ.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί,προσθέτουμε τα πιπέρια, το αλάτι , το κρεμμύδι,το σκόρδο,τα σοτάρουμε και τέλος προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.Βάζουμε τον χυμό ντομάτας και λίγο νερό, αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις σε χαμηλή φωτιά, κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μας μαζί και το κάρυ. Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και ξεκινάμε να τα γεμίζουμε με την γέμιση. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε λίγο νεράκι ίσα να βρέχεται το σημείο που ακουμπάνε.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 35-40 λεπτά,βγάζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά .
*Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στην γέμιση και 1/2 κουτάλι της σούπας κουκουνάρι.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/