Υλικά
Για την βάση
Καταϊφι 250 γρ τριμμένο
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
Ζάχαρη 120 γρ
Για το ταβούκ γιογσού
Στήθος κοτόπουλο 250 γρ
Ζουμί από το κοτόπουλο 100 ml
Γάλα 800 ml
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ
Βούτυρο 125 γρ
Ζάχαρη 300 γρ
Βανίλια 2 τεμ σε σκόνη
Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το ταβούκ γιογσού : Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το βράζουμε πολύ καλά σε κατσαρόλα με νερό. Το τεμαχίζουμε με το χέρι και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τα 100ml από το ζουμί του. Διαλύουμε το αλεύρι με λίγο γάλα και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και το πολτοποιημένο κοτόπουλο. Τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την βάση : Όπως είναι το καταϊφι μας από την κατάψυξη παγωμένο , το θρυμματίζουμε με το χέρι σε ένα μπολ ,προσθέτουμε την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε με το χέρι καλά και τα ζυμώνουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 16 ίσα μέρη περίπου 30 γρ το καθένα. Τα πλάθουμε και μέσα σε τσέρκι στρογγυλό 8 εκ τα στρώνουμε σε ταψί που βάλαμε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά (ανάλογα τον φούρνο μας).Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά μέσα σε 5-10 λεπτά έτσι όπως κρυώνουν σφίγγουν.
Βγάζουμε το ταβούκ γιογσού από το ψυγείο, το χτυπάμε καλά με ένα σύρμα για 2 -3 λεπτά, γεμίζουμε ένα κορνέ και απλώνουμε κυκλικά πάνω σε κάθε βάση καταϊφιού. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τα απολαμβάνουμε.
* Συντηρούνται στο ψυγείο.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr