Υλικά
Καταϊφι 250 γρ τριμμένο και παγωμένο
Βούτυρο 200 γρ λιωμένο
Ζάχαρη 120 γρ
Κανέλα 3 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Όπως είναι το καταϊφι παγωμένο το τρίβουμε με το χέρι μας σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη , την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. Αφού ανακατέψουμε καλά τα υλικά μας ξεκινάμε να ζυμώνουμε καλά το μείγμα μας. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, περίπου 30 γρ το καθένα (βγάζει περίπου 16 μπαλάκια). Τα πλάθουμε , τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω σε λαδόκολλα για να ανοίξουν λίγο και με την βοήθεια μικρού τσέρκι στρογγυλού (8 εκ περίπου) , πιέζουμε την ζύμη μέσα στο τσέρκι δίνοντας έτσι το σχήμα του. Προσπαθούμε να έχουν όλα τα δισκάκια ίδιο πάχος ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά μέσα σε 2-3 λεπτά θα αρχίσουν να σφίγγουν.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/