Γρανίτες φράουλας και καρύδας

images_granites_GIAOURTI_FRAOULES.jpg

Υλικά

    Στρώση Φράουλας
    2 φλιτζάνια φρέσκες ή ημι-κατεψυγμένες φράουλες, καθαρισμένες
    1 λεμόνι στυμμένο
    ¼ φλιτζάνι νερό
    2 κ.σ. μέλι

    Στρώμη Καρύδας
    ½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας
    ½ φλιτζάνι γιαούρτι
    2 κ.σ. μέλι
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

    Σε ένα μπλέντερ, λιώστε τις φράουλες, το χυμό λεμονιού, το νερό και το μέλι. Μοιράστε το μείγμα σε φόρμες για γρανίτες γεμίζοντας τις φορμίτσες μέχρι τη μέση. Καταψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να έχουν στερεοποιηθεί λιγάκι.
    Καθώς η στρώση φράουλας παγώνει, χτυπήστε με ένα σύρμα σε μεσαίο μπολ την κρέμα καρύδας, το γιαούρτι, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλας. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
    Όταν η στρώση φράουλας είναι ημι-κατεψυγμένο, μοιράστε το μείγμα καρύδας στα φορμάκια. Προσθέστε ξυλάκια για γρανίτες και καταψύξτε για τουλάχιστον 4 ώρες.
    Για να τις καταναλώσετε, αφήστε να τρέξει λίγο νερό βρύσης πάνω στα φορμάκια για να βγουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Πηγή : http://stavroulacooking.com/