Υλικά
Ανανάς 1 τεμ κομμένος καρέ ή 1 κουτί κονσέρβα
Σφολιάτα 1 φύλλο
Κρέμα γάλακτος 250 ml
Άχνη ζάχαρη 1 κουταλάκι γλυκού
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Κόβουμε την σφολιάτα μας σε τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσου. Αφού ψηθούν τα χωρίζουμε στα δύο. Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και την βανίλια να γίνει σαντιγί. Κόβουμε σε καρέ κομμάτια τον ανανά,γεμίζουμε τις μισές σφολιάτες μας με την σαντιγί κι από πάνω βάζουμε τα κομμάτια ανανά, κλείνουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/