Υλικά
Για την ζύμη
Φαρίνα 3 ποτήρια νερού , μπλε
Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού
Νερό όσο πάρει
Για την γέμιση
Κιμάς λάπα 300 γρ
Κρεμμύδι 1 τεμ τριμμένο
Αλάτι – πιπέρι
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι ενώ προσθέτουμε σταδιακά το νερό ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας (ανάλογα προσθέτουμε κι άλλο νερό ή αλεύρι).Σκεπάζουμε την ζύμη μας κι την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά,το τριμμένο κρεμμύδι,το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Μετά από 20 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε μέρη μεγέθους λίγο πιο μεγάλο από καρύδι περίπου και με τον πλάστη τα ανοίγουμε ένα- ένα σε αλευρωμένη επιφάνεια. Βάζουμε στο κάθε κομμάτι ζύμης κιμά στην μισή πλευρά όμως και κλείνουμε διπλώνοντας την ζύμη. Πιέζουμε στις άκρες για να κλείσει καλά η πίτα και να θωρακίσουμε την γέμιση μέσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και ξεκινάμε να τηγανίζουμε τις κιμαδόπιτες μέχρι να ροδίσουν καλά. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι κι είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Πηγή: http://www.chefoulis.gr/