Αλμυρά μπισκοτάκια

images_almura-mpiskotakia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Φαρίνα 5οο γρ    
    Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού    
    Κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού    
    Λευκό κρασί 1/2 κούπα του τσαγιού    
    Σπορέλαιο 1 κούπα τσαγιού    
    Σουσάμι για επικάλυψη προαιρετικά    

 

Εκτέλεση

Σε μπολ  βάζουμε το αλεύρι,το αλάτι,το μπέικιν πάουντερ, το κύμινο, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το κρασί,το σπορέλαιο και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ζύμη απαλή κι αφράτη. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, πλάθουμε σε διάφορα σχήματα την ζύμη μας, ώστε να έχουμε μικρά μπισκοτάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο μας),για 15- 20 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε πριν τα ψήσουμε να τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/