Υλικά
Για τον χαλβά
Σιμιγδαλι χονδρο 200 γρ
Βούτυρο 150 γρ
Για το σιρόπι
Νερό 2 1/2 ποτήρια νερού
Ζάχαρη 1 ποτήρι νερού
Πορτοκάλι 1 τεμ μόνο ξύσμα
Κανέλα 1 ξυλάκι
Γαρίφαλα 2 τεμ
Σταφίδες ξανθές 2 κουταλιές σούπας
Για την επικάλυψη
Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ
Βούτυρο 1 κουταλάκι γλυκού
Εκτέλεση
Για το σιρόπι : Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη ,το ξυλάκι κανέλας,το ξύσμα πορτοκαλιού,τα γαρίφαλα να βράσουν και μόλις λιώσει η ζάχαρη, κατεβάζουμε από την φωτιά, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τα γαρίφαλα και προσθέτουμε τις σταφίδες.
Για τον χαλβά: Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά για λίγο και προσθέτουμε μέσα το σιρόπι προσέχοντας μην καούμε. Ξαναβάζουμε στην φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά και να πήξει. Σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει.Όταν κρυώσει καλά ξεκινάμε να πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια.Τα βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά.
Για την επικάλυψη : Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει η κουβερτούρα όπως είναι ζεστή, καλύπτουμε τα χαλβαδάκια μας. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα, τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή : chefoulis.gr