Υλικά
1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ χοντροκομμένα
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό βύσσινου, ή καφέ στιγμής
2 φλιτζάνια του τσαγιού ανάμεικτα φρούτα κομπόστα όποια μας αρέσουν
1 φακελάκι έτοιμη κρέμα στιγμής με γεύση βανίλιας
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα σαντιγί
Ξύσμα σοκολάτας και καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα.
Συνταγή για 6 άτομα, έτοιμη σε 40 λεπτά!
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μισά μπισκότα σε μεγάλο μπωλ και τα ραντίζουμε με το μισό χυμό, ή τον καφέ.
Πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα, τη μισή κομπόστα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Τα ραντίζουμε με τον υπόλοιπο χυμό ή καφέ και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και κομπόστα.
Τελειώνουμε με τη σαντιγύ και την πασπαλίζουμε με την σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Φτιάχνουμε χτυπώντας 250 ml, παγωμένη κρέμα γάλακτος με 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη και 1 φακελάκι σκόνη βανίλια, μέχρι να δέσει η κρέμα.
Για να ετοιμάσουμε τράιφλ σε 6 ατομικά μπωλ ή ποτήρια ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία βήμα-βήμα, μοιράζοντας τα υλικά ισόποσα στα 6 μπωλ ή ποτήρια και στο τέλος γαρνίρουμε με τη σαντιγύ και τους ξηρούς καρπούς.
Πηγή: papadopoulou.gr