Υλικά
Μπρόκολο 1 κιλό
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Άνηθο 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο
Κύβο λαχανικών λιωμένο σε 1 λίτρο νερό
Πατάτα 1 τεμ κομμένη σε κύβους
Λεμόνι 1 τεμ τον χυμό του
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,το σκόρδο, καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια την πατάτα, ψιλοκόβουμε τον άνηθο, πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκέτα. Λιώνουμε τον κύβο λαχανικών σε 1 λίτρο χλιαρό νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ίσα να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον ζωμό, την πατάτα,το μπρόκολο κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 -20 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση ακόμη όλα μαζί για 5 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε τα λαχανικά με μια τρυπητή κουτάλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ (εναλλακτικά τα πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με μπλέντερ χειρός). Τα ξαναβάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα για να ζεσταθούν και η σούπα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πηγή : chefoulis.gr