Υλικά
Πατάτες 8-10 μεγάλες
Κρέμα γάλακτος 500 ml
Τυρί γκούντα 150 γρ τριμμένο
Τυρί ρεγκάτο 150 γρ τριμμένο
Σουτζούκι κομμένο σε λεπτές φετούλες 100-150 γρ κομμένο σε λεπτές φετούλες
Nτοματίνια (κομμένα στην μέση) 20 περίπου κομμένα στην μέση
Βούτυρο για το πυρέξ
Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις βράζουμε για 20 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό. Τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 cm. Αλείφουμε το πυρέξ μας με βούτυρο και στρώνουμε μια σειρά από πατάτες και αλατίζουμε. Απλώνουμε φετούλες από το σουτζούκι, λίγο από τα τριμμένα τυριά και ντοματίνια. Συνεχίζουμε με στρώση από πατάτες, από πάνω σουτζούκι, τυριά και ντοματίνια. Τελειώνουμε με στρώση από πατάτες. Αλατίζουμε και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος να πάει παντού. Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας, αν έχει αέρα ο φούρνος ακόμη καλύτερα).Όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά κι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Πηγή : chefoulis.gr