Υλικά
Αρακάς 300 γρ
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι-πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά και καυτερή 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας
Καρότα 2 τεμ
Άνηθο 1-2 κλωναράκια
Νερό 1/2 κούπα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε τηγάνι την μαργαρίνη να ζεσταθεί, προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι, τον αρακά και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου 13-14 λεπτά. Αλατίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Το αλέθουμε πάρα πολύ καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλάτι. Αλέθουμε τα καθαρισμένα καρότα σε καθαρό μπλέντερ σε μικρά κομμάτια και γαρνίρουμε το ντιπ αρακά.Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
*Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο λεμόνι ανάλογα το γούστο μας.
Πηγή : chefoulis.gr