Μία γευστική όσο και εύκολη συνταγή, η οποία μπορεί να αποτελέσει ιδανική λύση για τους λάτρεις των θαλασσινών και μπορεί να αποτελέσει κύριο πιάτο σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας. H ενεργειακή του απόδοση δεν είναι υψηλή και παρότι προέρχεται κατά το ήμισυ από λίπος, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, κυρίως από το ελαιόλαδο.
Υλικά για 1 μερίδα
• 1 φύλλο μαρουλιού
• 50γρ. γαρίδες
• 1 πορτοκάλι
• 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 κ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
• 1 κ. γλυκού μουστάρδα
• λίγο από ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το μαρούλι, το στραγγίζετε και το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Αναμειγνύετε τις γαρίδες με το μαρούλι. Ξεφλουδίζετε και κόβετε το πορτοκάλι, ψιλοκόβετε τον καρπό του και τον προσθέτετε στις γαρίδες. Ανακατεύετε το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι σε μία σος την οποία προσθέτετε στις γαρίδες. Σερβίρετε με λεπτές φρυγανιές σίκαλης, μπαγκέτα ή ψωμί του τοστ.
Πηγή : http://www.nutrimed.gr