Βακαλάος πορτουγκέζε

images_vakalaos.jpg

Ένα γεύμα με ψάρι έχει πάντοτε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για την θρεπτική του αξία όσο και για την διαιτητική του συμβολή όσον αφορά τον έλεγχο του βάρους μας. Περισσότερο δε, όταν πρόκειται για ένα ψάρι που συνήθως στην χώρα μας το μαγειρεύουμε τηγανητό εκμηδενίζοντας έτσι την ιδιαίτερα χαμηλή περιεκτικότητα του σε λιπαρά και αλλοιώνοντας την εμφάνισή του και πολλές φορές και την γεύση του.

Υλικά (6 μερίδες)

• 6 φιλέτα βακαλάου
• 1 κρεμμύδι
• 50γρ. τυρί κρέμα
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες, σε κομματάκια
• χυμός 1 λεμονιού
• αλάτι, πιπέρι
• ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Αρχικά ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, λιώνουμε το σκόρδο, ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες. Σε μια κατσαρολίτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το τυρί. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύοντας προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες και το χυμό λεμονιού. Σε ένα πήλινο σκεύος τοποθετούμε τον βακαλάο και τον περιχύνουμε με την σάλτσα έτσι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε τον βακαλάο στον φούρνο σε θερμοκρασία 200 οC. Πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε λίγα φυλλαράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό και γαρνίρουμε με φέτες από λεμόνι.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr