Αυγά με σπανάκι

images_avgaspanaki.jpg

Ένα γεύμα για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν τα αυγά μάτια ή ομελέτα και τους αρέσει να δοκιμάζουν νέους συνδυασμούς γεύσεων. Εδώ συνυπάρχει μια από τις σημαντικότερες φυτικές τροφές, το σπανάκι με την πιο πλήρη ζωική, το αυγό και μαζί ανεβάζουν σημαντικά την θρεπτική αξία του πιάτου μας.

Υλικά (2 μερίδες)

• 250 γρ. σπανάκι
• 3 κουτ γλυκού ελαιόλαδο
• ½ κεσεδάκι γιαούρτι 2%
• 4 αυγά
• πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση

Αρχικά βράζετε το σπανάκι και στην συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και το τσιγαρίζετε. Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνετε το γιαούρτι. Σπάτε τα αυγά στα σημεία που υπάρχει το λάδι ώστε να μαγειρευτούν. Τα αφήνετε για 5-10’ σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν. Τα βγάζετε και τα αλατοπιπερώνετε.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr