Χριστουγεννιάτικα κρακεράκια Αγιο-βασιλάκια!

images_krakerakiaahvasilhs.jpg

Θα εντυπωσιάσουν σίγουρα τους καλεσμένους σου, αρκεί να έχεις λίγη υπομονή κι ένα κορνέ με λεπτή άκρη!

Θα χρειαστείς στρογγυλά κρακεράκια (1 πακέτο), περίπου 10 φέτες σαλαμάκι αέρος για τα σκουφάκια, μια συσκευασία τυρί κρέμα για τα μούσια και το πάνω μέρος του σκουφιού, 1-2 κλωναράκια σέλερυ για τα μουστάκια και πολύ ψιλή κάπαρη για τα ματάκια (αν δεν βρεις δεν πειράζει, και χωρίς τα ματάκια είναι εξίσου εντυπωσιακά!).

Κόψε το κάθε σαλαμάκι στη μέση και μετά το κάθε ημικύκλιο σε 3 ίσα τριγωνάκια. Άρα από το κάθε σαλαμάκι έχεις 6 σκουφάκια! Βάλε το τυρί κρέμα στο κορνέ και σχημάτισε στο κάθε κρακεράκι τα μούσια και μια γραμμή στο πάνω μέρος ώστε να κολλήσει αρχικά ο σκούφος-σαλαμάκι. Αφού κολλήσεις το σκουφάκι ξανακάνε μια γραμμή με το τυρί κρέμα στην άκρη του σκούφου, κι αν θες φτιάξε και μια φουντίτσα στο πάνω μέρος. Κόλλησε τα ματάκια κάπαρης κάτω από το σκούφο. Κόψε πολύ λεπτές φετούλες σέλερυ και κόλλησέ τις επάνω στο τυρί κρέμα σαν μουστάκια. Διάλεξε ένα κλωναράκι που να κάνει την καμπύλη της φωτογραφίας και να μην είναι πολύ χοντρό.

Καλή επιτυχία!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr