Υλικά
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κιλό χοιρινό [μπούτι ή ώμο] κομμένο σε μικρά κομμάτια
25 γρ. βούτυρο φρέσκο
2 ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 καρότο καθαρισμένο κομμένο σε κομμάτια 1 εκ.
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε κομμάτια 1 εκ.
2 φύλλα δάφνης
125 ml [1/2 φλ.] ξηρό κόκκινο κρασί
500 ml [2 φλ.] σάλτσα ντομάτας
500 ml [2 φλ.] ζωμό κότας
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πουρέ βλέπε υλικά και συνταγή εδώ
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, με βαρύ πάτο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα κομμάτια χοιρινού και τα σοτάρετε για 2-3 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και “θωρακιστεί”. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να αφρίσει. Προσθέτετε το χοντροκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε ανακατεύοντας για 2-3 λ. Προσθέτετε και το σκόρδο και σοτάρετε για λίγα ακόμα δευτερόλεπτα ανακατεύοντας. Ρίχνετε και το καρότο, το σέλινο και τη δάφνη και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί και τα βράζετε για 1 λ να εξατμισθεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε στο τηγάνι το χοιρινό κρέας, το ντοματοχυμό και το ζωμό κοτόπουλου. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, καλύπτετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγοβράζετε το χοιρινό για 1:15 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στα 45 λ σιγοβρασίματος αλατοπιπερώνετε το φαγητό και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, αφαιρείτε το καπάκι, δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5-10 λ περίπου μέχρι να σωθούν τα υγρά και δέσει καλά η σάλτσα.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τον διατηρείτε ζεστό. Σερβίρετε το πουρέ στα πιάτα σερβιρίσματος και από πάνω προσθέτετε το ζεστό χοιρινό ραγού.
πηγή: sintayes.gr