Υλικά
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
1/3 φλ. τσαγιού πικάντικη μουστάρδα τύπου Ντιζόν
1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα [*]
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μικρά διπλά στήθη κοτόπουλου [400 γρ. περίπου]
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο ή φρέσκο κρεμμυδάκι
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά τα 5 πρώτα συστατικά να ομογενοποιηθούν.
Κόβετε τα διπλά σε 4 μονά στήθη, τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε ελαφρώς τα στήθη και από τις 2 πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.
Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το μείγμα μουστάρδας-μαγιονέζας και το σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα ελαφρά. Προσθέτετε τα στήθη κοτόπουλου και το σχοινόπρασο στη σάλτσα και σιγοβράζετε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του χωρίς να το παραψήσετε και χάσει τους χυμούς του. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό με σαλάτα ή πατάτες ή ρύζι, πασπαλίζοντάς το με το μαϊντανό.
[*] Το δοκίμασα με τυρί κρέμα [Philadelphia] αντί για μαγιονέζα που προτείνει η συνταγή. Πραγματικά έγινε υπέροχο και με τις δύο εκδόσεις. Δοκιμάστε τες και εσείς και τις δύο και αποφασίστε ποια σας αρέσει περισσότερο.
πηγή: sintayes.gr