Κεφτεδάκια φούρνου με κρεμμύδια

images_29_keftedakia-fournou-me-kremmudia-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

  700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος  
  2-3 φέτες ψωμί ψίχα   
  1 τεμ πατάτα τριμμένη    
  2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες    
  1 τεμ αυγό   
  1/2 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο   
  6-7 τεμ κρεμμύδια ξερά   
  1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί ή ροζέ    
  Αλάτι- πιπέρι -πάπρικα
  1 κ.γ δυόσμος ξερός ή φρέσκος ή 2 κλωνάρια    
  1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος για πασπάλισμα    
  Κεφαλογραβιέρα προαιρετικά για πασπάλισμα    
  1/2 ποτήρι νερό χλιαρό    

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε το ψωμί , το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μπολ μαζί με τον κιμά. Στο μπλέντερ ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι, τα σκόρδα και την πατάτα και τα προσθέτουμε στον κιμά. Αλατίζουμε, βάζουμε πιπέρι και πάπρικα, τον δυόσμο, το αυγό  και 4 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο . Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ανακατευτούν καλά , σκεπάζουμε και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Κόβουμε σε ροδέλες τα υπόλοιπα κρεμμύδια Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σοτάρουμε, προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι,πάπρικα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα,σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό. Βγάζουμε από την φωτιά, τα βάζουμε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, πλάθουμε τον κιμά σε μέτρια κεφτεδάκια, τα τοποθετούμε επάνω στα κρεμμύδια που απλώσαμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και με τριμμένη κεφαλογραβιέρα (προαιρετικά) κι είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε.

πηγή: chefoulis.gr