Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου

images_23_16778_l-614x350.jpg

Υλικά

    125 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
    1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 1/2 κ.σ. σκόνη κακάο
    1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
    250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ χοντροκομμένα
    1 κ.σ. τριμμένο ινδοκάρυδο * + επιπλέον για πασπάλισμα *
    Για το γλάσο σοκολάτας:
    2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
    1/4 φλ. σκόνη κακάο
    40 γρ. λιωμένο βούτυρο
    2 κ.σ. βραστό νερό

Εκτέλεση

    Βουτυρώνετε μια φόρμα διαστάσεων 16 χ 26 εκ. περίπου και τη στρώνετε με λαδόκολλα η οποία θα προεξέχει της φόρμας 2 εκ. περιμετρικά. Την αφήνετε στην άκρη.
    Σε μια κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το αφήνετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 5 λεπτά να κρυώσει.
    Προσθέτετε το αυγό στο μείγμα σοκολάτας  και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το ξαναβάζετε στη φωτιά και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για 7-8 λεπτά περίπου μέχρι να έχετε ένα λείο, παχύ, γυαλιστερό, σοκολατένιο μείγμα.
    Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μπισκότα, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα. Το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
    Για το γλάσο σοκολάτας: Κοσκινίζετε σε μπολ τη ζάχαρη άχνη και το κακάο μαζί. Προσθέτετε το βούτυρο και το βραστό νερό ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές μείγμα. Απλώνετε το γλάσο πάνω από το γλυκό και το πασπαλίζετε προαιρετικά με ινδοκάρυδο. Το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και σερβίρετε.

* Αν δεν προτιμάτε το ινδοκάρυδο αντικαταστήστε το με θρυμματισμένο καρύδι ή ζάχαρη άχνη και μέσα στο γλυκό και για πασπάλισμα.

πηγή: sintayes.gr