Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα
1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι πιπέρι
Για τη σάλτσα λεμονιού:
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. κόρν φλάουερ
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
1/4 φλ. τσαγιού χυμός λεμονιού
1 φλ. τσαγιού ζωμός κοτόπουλου
1 κ.γ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. κάπαρη
ψιλοκομμένος μαϊντανός
λίγη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα λεμονιού: Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε το κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε το τζίντζερ, τη σόγια, το ζωμό, λίγο αλατοπίπερο και την κάπαρη. Αφήστε τη σάλτσα να δέσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει.
Για το κοτόπουλο: Μέχρι να γίνει η σάλτσα, απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα φιλέτο κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με βαρύ σκεύος. Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου ενός εκατοστού. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Εναλλακτικά κόψτε τα στήθη οριζόντια στη μέση.
Στη συνέχεια αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε λίγη ρίγανη. Αλευρώστε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές, βουτήξτε τα στο ασπράδι και μετά στη τριμμένη φρυγανιά. Τινάξτε τα να απομακρυνθεί η φρυγανιά που πλεονάζει.
Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και τηγανίστε τα φιλέτα σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρετε τα φιλέτα σε πιάτα ρίχνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίζοντας με μαϊντανό. Σερβίρετε με πουρέ πατάτας.
πηγή: sintayes.gr