Υλικά
2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
26 cookies σοκολάτας
3 1/2 μπανάνες
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος. Τη βράζετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράση. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας, τα αφήνετε να “σταθούν” για 5 λ.
Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο, σοκολατένιο μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Κόβετε τις 3 μπανάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τη 1/2 μπανάνα σε ροδέλες.
Παίρνετε ένα μακρόστενο ή οβάλ πυρίμαχο 20 Χ 30 εκ. περίπου ή στρογγυλό 25-26 εκ. και στρώνετε στη βάση του τα 13 cookies. Στρώνετε από πάνω το 1/2 μείγμα σοκολάτας, το ισιώνετε και στρώνετε από πάνω όλες τις κομμένες κατά μήκος μπανάνες.
Στρώνετε από πάνω άλλα 13 cookies και απλώνετε το άλλο μισό σοκολατένιο μείγμα. Σκεπάζετε το σκεύος σας με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ιδανικά και για 1 ημέρα. Πριν σερβίρετε κόβετε την άλλη μισή μπανάνα σε λεπτές ροδέλες και γαρνίρετε τη πουτίγκα σας.
πηγή: sintayes.gr