Καραμελωμένα κρεμμύδια

images_28_hqdefault-480x350.jpg

Υλικά

    4 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
    3 κοφτές κ.σ. βούτυρο
    2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
    1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
    1 πρέζα αλάτι
    1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη [προαιρετικά]
    αλάτι

Εκτέλεση

    Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Βάζετε το βούτυρο, το ξύδι και τη ζάχαρη σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία,  και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και ενσωματωθεί με τη ζάχαρη.
    Προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιών, τις αλατίζετε με 1 πρέζα αλάτι και τα σοτάρετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 5-8 λ μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά τους.
    Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 15 λ περίπου, ανακατεύοντας ανά 1-2 λ περίπου, μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν καλά. Ο ακριβής χρόνος σιγοβράσιμου εξαρτάται από το πάχος που έχετε κόψει τα κρεμμύδια σας. Όταν τα κρεμμύδια σας έχουν μαλακώσει/καραμελώσει και έχουν πάρει ωραίο χρώμα, τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα πασπαλίζετε με το θυμάρι ή τη ρίγανη [προαιρετικά].

πηγή: sintayes.gr