Υλικά
2 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [397 ml]
3 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ροζ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Λαδώνετε και στρώνετε με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ. και βάθους 6 εκ. περίπου. Φροντίστε η μεμβράνη ή το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, το ινδοκάρυδο και προαιρετικά τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά τα υλικά να ενσωματωθούν πλήρως. Χωρίζετε το μείγμα στη μέση. Το μισό μείγμα το βάζετε στο ταψάκι και το πιέζετε στη βάση με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να στρωθεί ισομερώς.
Στο υπόλοιπο μισό μείγμα βάζετε 2-3 σταγόνες ζαχαροπλαστικής ροζ και το ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ροζ μείγμα. Στρώνετε το ροζ μείγμα πάνω από το απλό μείγμα στο ταψάκι και το πιέζετε και πάλι ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 τουλάχιστον ώρες να παγώσει. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομματάκια-μπουκίτσες 2,5 εκ. περίπου και σερβίρετε.
πηγή: sintayes.gr