Κέϊκ Καρπουζιού

images_24_Greekwatermeloncake-638x350.jpg

Υλικά

    1/4 φλ. τσαγιού σπόρους σησαμιού
    900 γρ. καρπούζι καθαρισμένο, κομμένο σε κύβους μεγέθους καρυδιών
    1/2 φλ. τσαγιού μέχι + 2 κ.σ. για πασπάλισμα
    2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
    3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
    1/4 κ.γ. κανέλα
    2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
    Αφαιρείτε τα κουκούτσια από το καρπούζι και το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού. Τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε για 1 περίπου ώρα να στραγγίξουν από τα πολλά υγρά. Τα πιέζετε ελαφρώς με τα χέρια σας για να τα στραγγίξετε όσο το δυνατόν περισσότερο από τα υγρά του χωρίς να “σπάσετε” και πολτοποιήσετε τα κομμάτια.
    Τοποθετείτε το στραγγισμένο γιαούρτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη, το αλεύρι, τη κανέλα, το 1/2 φλ. τσαγιού μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά προσέχοντας όμως να μη σπάσουν τα κομμάτια καρπουζιού. Το μείγμα σας θα είναι ελαφρώς υγρό.
    Λαδώνετε μια ταρτιέρα και πασπαλίζετε το σησάμι σε όλη τη βάση της για να κάνει το γλυκό σας μια κρούστα [αν σας αρέσει το σησάμι μπορείτε να βάλετε και 1/2 φλ. τσαγιού]. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα καρπουζιού, το κατανέμετε ομοιόμορφα και το πασπαλίζετε με λίγο ακόμα σησάμι.
    Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο το περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή με γιαούρτι.

πηγή: sintayes.gr