Αφράτο κέϊκ με κουβερτούρα και ινδοκάρυδο

images_24_how_to_make_eggless_chocolate_coconut_cake_recipe_video-600x350.jpg

Υλικά

    1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι + 2 κ.σ. για πασπάλισμα
    1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
    3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κ.σ. για άλειμμα
    1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
    1/4 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
    3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
    1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο + 3-4 κ.σ. επιπλέον για πασπάλισμα
    1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη κουβερτούρα
    1 κ.γ. βανίλια

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος, το οποίο να προεξέχει προαιρετικά, ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ.
    Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ. Σε άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί. Αφήνετε το μίξερ.
    Προσθέτετε το γάλα, το ινδοκάρυδο, τη τριμμένη κουβερτούρα και τη βανίλια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε σταδιακά και το μείγμα αλευριού-μπέϊκιν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, απαλά, με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
    Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ ή μέχρι να πάρει “χρώμα” η επιφάνεια του γλυκού και να βγεί στεγνό ένα μαχαίρι το οποίο θα βυθίσετε στο γλυκό. Το αφήνετε να κρυώσει το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

πηγή: sintayes.gr