Ψωμί σπιτικό έτοιμο σε 10′ για το φούρνο

images_24_picDZ9rBH-2-614x350.jpg

Υλικά

    1 αλευρί που φουσκώνει μόνο του
    1 κουτάκι μικρό μπύρα + 1/2 ποτήρι νερό ή ένα μεγάλο κουτί μπύρα
    1 κουταλάκι αλάτι
    1 κουταλάκι γλυκάνισο και σουσάμι για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
    Βάζουμε σε μια λεκάνη τη μπύρα και το μισό αλεύρι περίπου και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο για ζύμωμα του μίξερ.
    Συνεχίζουμε να ρίχνουμε αργά ζημώνοντας το αλεύρι, όσο πάρει για να γίνει μια αφράτη ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια μας. Μόλις αφρατέψει η ζύμη προσθέτουμε το αλάτι και το γλυκάνισο [προαιρετικά] και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
    Λαδώνουμε μια στενόμακρη  φόρμα του κέϊκ ρίχνουμε -αν θέλουμε- λίγο σουσάμι και μετά τη ζύμη μας.
    Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

πηγή: sintayes.gr