Υλικά
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε μικρούς κύβους
150 γρ. φέτα κομμένη σε κομματάκια
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε μικρά κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. θυμάρι
10 μικρά ντοματίνια κομμένα στη μέση [*]
1/2 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
μια πρέζα ζάχαρη, λίγο αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τους κύβους κοτόπουλου με το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει το κοτόπουλο και θωρακισθεί από όλες τις πλευρές ρίχνετε και το σκόρδο και σοτάρετε για 1/2′ ακόμα ανακατεύοντας.
Αλατοπιπερώνετε [προσοχή στο αλάτι λόγω της φέτας], προσθέτετε το θυμάρι και σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε τις ντομάτες, το πελτέ διαλυμένο σε 1/3 φλ. τσαγιού νερό μαζί με τη ζάχαρη και μαγειρεύετε για 15’περίπου μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι ροζ στο κέντρο του. [Μη το παραψήσετε και χάσει τους χυμούς γιατί θα γίνει σκληρό].
Προσθέτετε τη μισή ποσότητα φέτας και ανακατεύετε να λιώσει το τυρί και να χυλώσει τη σάλτσα. Προσθέτετε και την υπόλοιπη φέτα, ανακατεύετε απαλά και κατεβάζετε αμέσως από τη φωτιά πριν λιώσει και το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα ή ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.
[*] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ντοματίνια με 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς τα σπόρια κομμένες σε μικρά κομματάκια.
πηγή: sintayes.gr