Πανεύκολο, δροσερό γλύκισμα με κρέμα λεμονιού

images_24_Capture-451x350.png

Υλικά

    Για τη βάση:
    1 πακέτο μπισκότα digestive αλεσμένα σε σκόνη
    3/4 φλ. τσαγιού λιωμένο βούτυρο
    Για τη γέμιση:
    220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
    1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [397 γρ.]
    1 φλ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
    1/2 φλ. τσαγιού χυμός λάϊμ ή λεμονιού
    1 κ.γ. τριμμένο ξύσμα λάϊμ ή λεμονιού
    ξύσμα ή λεπτές φλύδες λάϊμ ή λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

    Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180⁰ C και βουτυρώνετε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι διαστάσεων βάσης 22 εκ. περίπου.
    Θρυμματίζετε σε σκόνη τα μπισκότα, στο multi, ρίχνετε το τρίμμα σε μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο, υγρό μείγμα το οποίο στρώνετε στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού. Ψήνετε τη βάση στο προθερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά. Τη βγάζετε και την αφήνετε να κρυώσει καλά.
    Για τη γέμιση: Χτυπάτε σε μπολ το τυρί κρέμα, με μίξερ χειρός σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα και το γάλα εβαπορέ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
    Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ, προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα του λάϊμ ή λεμονιού και χτυπάτε για ακόμα 1 λεπτό. Ρίχνετε το μείγμα πάνω στη κρύα, πλέον, βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και πασπαλίζετε με φλύδες ή ξύσμα λεμονιού ή λάϊμ και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά.
    Πριν σερβίρετε αφήστε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λ, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

πηγή: sintayes.gr