Πανεύκολη καρμπονάρα σε 15 λεπτά

images_25_27256_l-1-614x350.jpg

Υλικά

    400 γρ. σπαγγέτι
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    200 γρ. φέτες μπέϊκον κομμένο σε κομμάτια 2 εκ.
    2 αυγά + 2 κρόκους αυγών
    1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
    2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

    Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα.
    Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το μπέϊκον για 3-4 λ.
    Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά και τους κρόκους αυγών. Προσθέτετε λίγο πιπέρι, τη κρέμα γάλακτος και τη παρμεζάνα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
    Μόλις στραγγίξετε και ξαναβάλετε το σπαγγέτι στη κατσαρόλα, το περιχύνετε με το μείγμα αυγών, ρίχνετε και το μπέϊκον και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας για 1 λ. Σερβίρετε ζεστή τη καρμπονάρα σε μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζετε προαιρετικά με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

πηγή: sintayes.gr