Μπάρες μαύρης σοκολάτας με μπισκότα με 3 υλικά σε 3 κινήσεις

images_24_IMG_3089-638x350.jpg

Υλικά

    4 σοκολάτες κουβερτούρας [των 125 γρ.]
    1 κουτί  ζαχαρούχο γάλα
    1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή άλλα μπισκότα βουτύρου της αρεσκείας σας
    ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση

    Θρυματίζουμε [χονδροκομμένα] τα μπισκότα με τα χέρια σας.
    Λιώνουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και μόλις λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθούν τα υλικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να μισοκρυώσει, προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
    Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι* και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε, κόβουμε το γλυκό μας σε τετράγωνα κομματάκια μας, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη [προαιρετικά] και σερβίρουμε.

* Στρώστε μεμβράνη ή λαδόχαρτο στο ταψάκι για να το ξερορμάρετε πιο εύκολα. Το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από πάχος που θέλετε να δώσετε στο γλυκό σας [μκρό ταψί πιο παχύ, μεγάλο πιο λεπτό].

πηγή: sintayes.gr