Υλικά
4 σοκολάτες κουβερτούρας [των 125 γρ.]
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ ή άλλα μπισκότα βουτύρου της αρεσκείας σας
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Θρυματίζουμε [χονδροκομμένα] τα μπισκότα με τα χέρια σας.
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα σε μπεν μαρι και μόλις λιώσει η σοκολάτα και ομογενοποιηθούν τα υλικά, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να μισοκρυώσει, προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψάκι* και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε, κόβουμε το γλυκό μας σε τετράγωνα κομματάκια μας, το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη [προαιρετικά] και σερβίρουμε.
* Στρώστε μεμβράνη ή λαδόχαρτο στο ταψάκι για να το ξερορμάρετε πιο εύκολα. Το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από πάχος που θέλετε να δώσετε στο γλυκό σας [μκρό ταψί πιο παχύ, μεγάλο πιο λεπτό].
πηγή: sintayes.gr