Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι [ελιά ή σπάλα] σε μικρούς κύβους
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4-5 κόκκους μπαχάρι ή 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κιλό φασολάκια φρέσκα [ή κατεψυγμένα] καθαρισμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει και θωρακισθεί απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ.
Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε για 1/2 λεπτό να βγάλει τη γεύση και τα αρώματά του. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το μπαχάρι, πιπέρι τη ζάχαρη και 1 -1 1/2 φλ. ζεστό νερό. Σκεπάζετε το σκεύος σας, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 30 λ.
Προσθέτετε τα φασολάκια, το μαϊντανό και αλάτι σκεπάζετε πάλι το σκεύος και βράζετε για 1/2 ακόμα ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα, απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό [αν χρειαστεί διότι τα φασολάκια θα βγάλουν και τα δικά τους υγρά].
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 καρότα, καθαρισμένα σε ροδέλες, μαζί με το κρέας να βράσουν καλά.
πηγή: sintayes.gr