Μοσχαράκι με φασολάκια

images_23_mosharifasol.jpg

Υλικά

    1 κιλό μοσχαράκι [ελιά ή σπάλα] σε μικρούς κύβους
    1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή τριμμένα
    3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
    4-5 κόκκους μπαχάρι ή 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
    1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
    1 κ.σ. ντοματοπελτέ
    1/2 κ.γ. ζάχαρη
    1 κιλό φασολάκια φρέσκα [ή κατεψυγμένα] καθαρισμένα
    1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

    Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει και θωρακισθεί απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ.
    Προσθέτετε το ντοματοπελτέ, ανακατεύετε για 1/2 λεπτό να βγάλει τη γεύση και τα αρώματά του. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το μπαχάρι, πιπέρι τη ζάχαρη και 1 -1 1/2 φλ. ζεστό νερό. Σκεπάζετε το σκεύος σας, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 30 λ.  
    Προσθέτετε τα φασολάκια, το μαϊντανό και αλάτι σκεπάζετε πάλι το σκεύος και βράζετε για 1/2 ακόμα ώρα ανακατεύοντας ανά διαστήματα, απαλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό [αν χρειαστεί διότι τα φασολάκια θα βγάλουν και τα δικά τους υγρά].

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 καρότα, καθαρισμένα σε ροδέλες, μαζί με το κρέας να βράσουν καλά.

πηγή: sintayes.gr