Υλικά
2 κιλά ροδάκινα
800 γρ ζάχαρη
1 1/2 νερό ποτήρι νερού
1 λεμόνι τον χυμό του
1/2 κονιάκ ποτηράκι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα, τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με τα κουκούτσια τους, τα σκεπάζουμε με νερό κι αφήνουμε να βράσουν καλά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσουν. Με τα χέρια μας βγάζουμε τα κουκούτσια τους. Τα βάζουμε ξανά να βράσουν και με το σύρμα τα λιώνουμε. Προσθέτουμε τη ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πήξει η μαρμελάδα μας. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 5-7 λεπτά ακόμη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 7 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει. Αποστειρώνουμε τα βάζα και τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα. Σε κάθε βάζο στάζουμε από 2 σταγόνες κονιάκ, σκεπάζουμε με λαδόκολλα το στόμιο του βάζου και κλείνουμε πολύ καλά με το καπάκι. Η μαρμελάδα μας φυλάσσεται σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, ενώ διατηρείται για περίπου 5-6 μήνες.
* Βάζουμε την μαρμελάδα στον φούρνο γιατί βοηθάει στο να μην πιάσει μούχλα μέσα στο βάζο.
πηγή: chefoulis.gr