Μαρκίζ σοκολάτας ψυγείου με 5 υλικά

images_25_marquise-440x350.jpg

Υλικά

    320 γρ. μαύρη σοκολάτα [κουβερτούρα]
    150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    180 γρ. βούτυρο ανάλατο
    4 κρόκους αυγών
    200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36 % σε σαντιγί

Εκτέλεση

    Παίρνουμε μια μικρή φόρμα 30-40 εκ., τη καλύπτουμε εσωτερικά με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη.
    Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα μέσα σ” ένα μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία. Κατεβάζουμε από τη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε το βρασμό του νερού.
    Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
    Βάζουμε σε μεταλλικό μπολ πάλι σε μπεν μαρί το βούτυρο, τη ζάχαρη και τους κρόκους αυγών χτυπημένους και ανακατεύουμε καλά στο μπεν μαρί μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
    Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε και τη χτυπημένη σαντιγί, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα από κάτω προς τα επάνω.
    Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες μέχρι να παγώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

πηγή: sintayes.gr