Υλικά
1 συσκευασία με 2 Χοντρά φύλλα
10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. κασέρι τριμμένο
150 γρ. κεφαλοτύρι πικάντικο τριμμένο
150 γρ. γκούντα τριμμένο
3 πιπεριές [1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη] σε λεπτές φέτες
6 ντομάτες σε ροδέλες
λίγο αλάτι για τις ντομάτες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο σουσάμι ή παπαρουνόσπορο για το φύλλο [προαιρετικά]
ελαιόλαδο ή βούτυρο για άλειμμα του ταψιού και φύλλου
Εκτέλεση
Αφήνετε τα φύλλα εκτός ψυγείου 20-30 λ για να μαλακώσουν. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείφετε ένα μακρόστενο πυρέξ με λάδι ή βούτυρο.
Τρίβετε τα τυριά, τα βάζετε σε μπολ και τα ανακατεύετε να αναμειχθούν. Κόβετε το ζαμπόν σε κομματάκια και όλες τις πιπεριές σε ροδέλες και τα αφήνετε στην άκρη.
Στρώνετε στο βουτυρωμένο πυρέξ το 1 χοντρό φύλλο. Προσθέτετε από πάνω, ισομερώς σε όλη την επιφάνεια το 1/3 του μείγματος των τριμμένων τυριών. Από πάνω στρώνετε το ζαμπόν και τις πιπεριές και τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 των τυριών.
Τοποθετείτε από πάνω τις ντομάτες σε ροδέλες, τη μια δίπλα στην άλλη, τις αλατίζετε ελαφρώς και τις πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τελειώνετε με άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο 1/3 τυριών.
Σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο, το οποίο αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο ή λάδι.
Πασπαλίζετε [προαιρετικά] με το σουσάμι και ψήνετε τη πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να “σταθεί” για 5-10 λ, τη κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
πηγή: sintayes.gr