Υλικά
Για τη βάση:
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
1 κ.σ. κακάο
4 ασπράδια αυγών
Για τη γέμιση:
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας σε κομματάκια
2 φύλλα ζελατίνης + 4 κ.σ. κρύο νερό
Για γαρνίρισμα:
100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί ή
φρούτα εποχής αρεσκείας σας ή
ξηρούς καρπούς
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 22 εκ. περίπου ή μια αντίστοιχη πυρίμαχη ταρτιέρα.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε στο multi, σε σκόνη, τα μπισκότα και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε στο μπολ τα ασπράδια αυγών χτυπημένα και τη σκόνη κακάο και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως. Στρώνετε το μείγμα βάσης στη βάση και τα τοιχώματα του ταψιού και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γέμιση: Βάζετε το γιαούρτι σε ένα μπολ. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρας, τη κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε μερικές κουταλιές γιαούρτι ανακατεύοντας διαρκώς για να μισοκρυώσει η σοκολάτα. Τέλος προσθέτετε όλη τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Βάζετε σε μπολάκι τη ζελατίνη και τη σκεπάζετε με το κρύο νερό. Αφήνετε να μουλιάσει για 10 λεπτά και στη συνέχεια τη βάζετε σε μπρικάκι με το νερό και τη ζεσταίνετε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει για 1 λ περίπου. Τη προσθέτετε μέσα στο μπολ με το μείγμα γιαούρτι-σοκολάτα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.
Στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα στο ταψάκι πάνω από τη βάση, το ισιώνετε και το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Για το γαρνίρισμα: Όταν κρυώσει τη σερβίρετε, γαρνίροντας με φρέσκα φρούτα ή ξηρούς καρπούς ή χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη διακοσμείτε με τη βοήθεια ενός κορνέ.
πηγή: sintayes.gr