Υλικά
2 φέτες ψωμί [μόνο η ψίχα]
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο χοιρινό-μοσχάρι
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1/2 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ. μοσχακάρυδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο + 4-5 κ.σ. επιπλέον για τηγάνισμα
2 κ.σ. αλεύρι
αλάτι πιπέρι
2 φλ. τσαγιού ζωμός βοδινού
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
λίγο άνηθο για πασπάλισμα [προαιρετικά]
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα για 5 λ. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, το κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, όλα τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε και ζυμώνετε το μείγμα καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως οι γεύσεις.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα. Ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε απ” όλες τις πλευρές τα κεφτεδάκια για 4-5 μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Προσθέτετε το αλεύρι στο τηγάνι και ανακατεύετε για 1 λ μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέτετε σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς το ζωμό βοδινού και τη κρέμα γάλακτος και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού τοποθετείτε τις κεφτέδες στο τηγάνι.
Ανακινείτε το τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 10 λ μέχρι να ψηθούν οι κεφτέδες και πήξει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγο άνηθο και σερβίρετε με πουρέ ή πιλάφι.
πηγή: sintayes.gr