διατροφικές πληροφορίες ανά 100γρ ανά μερίδα (118γρ)
ενέργεια/energy 199kcal 238kcal
πρωτεΐνες/protein 3,8γρ. 4,5γρ.
υδατάνθρακες/carbohydrates 15,6γρ. 18,4γρ.
λιπαρά/fat 13,6γρ. 16,3γρ.
Το cheesecake βύσσινο έχει 454kcal ανά μερίδα 118γρ. με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.
Υλικά για μπισκότο
120γρ. Μαργαρίνη, 10γρ. Sweete, 50γρ. Πούδρα Αμυγδάλου, 1 τεμ. Αυγά, 210γρ. Αλεύρι Πολυτελείας 55%, 60γρ. Λιωμένη Μαργαρίνη
Εκτέλεση
> Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση.
> Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη λιωμένη μαργαρίνη, με τη μία ποσότητα αλευριού.
> Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι.
> Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη.
> Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
> Έπειτα το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια.
> Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα.
> Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Υλικά για κρέμα philadelphia
300γρ. Philadelphia, 1/2 τεμ. Λεμόνι (για χυμό και ξύσμα), 8γρ. Sweete, 350ml Φυτική Κρέμα Γάλακτος Χτυπημένη, 3γρ. Φύλλα Ζελατίνης
Eκτέλεση
> Σε ένα μπολ με κρύο νερό από το ψυγείο, βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά ένα προς ένα για να μαλακώσουν.
> Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα Philadelphia, τη Sweete, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
> Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις λιώνουμε στη φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τις προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
> Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα τη χτυπημένη φυτική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
υλικά για βύσσινα
500γρ. Φρέσκα Βύσσινα, 3γρ. Sweete, 100ml Νερό
Eκτέλεση
> Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με το Sweete και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα.
> Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να σωταριστούν.
> Έπειτα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν.
Mοντάρισμα
> Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
> Στη συνέχεια, απλώνουμε από πάνω την κρέμα Philadelphia και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
> Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει.
15 μερίδες
- Εάν θέλουμε, μπορούμε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσουμε μπισκότο του εμπορίου χωρίς ζάχαρη (digestive).