Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη, λιωμένη
200 γρ. καστανή ζάχαρη
270 γρ. αλεύρι
50 γρ. νιφάδες βρώμης/ μούσλι ή άλλες νιφάδες δημητριακών
130 γρ. φιστίκια ή φουντούκια χοντροκομμένα
500 ml topping / σιρόπι σοκολάτας
2 λίτρα παγωτό βανίλια μαλακωμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθούς. Στρώστε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
Βάζετε σε ένα μπολ, τη λιωμένη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το μείγμα σε πολύ λεπτή στρώση, σε όλη την επιφάνεια του ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λ.
Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να σταθεί για 5 λ και μετά, ενώ είναι ακόμα ζεστό, το θρυμματίζετε σε μικρά κομματάκια και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Βγάζετε το παγωτό από τη κατάψυξη και το αφήνετε να μαλακώσει. Στρώνετε ένα ταψί ή πυρίμαχο 20 x 30 εκ. με χαρτί ψησίματος. Απλώνετε ομοιόμορφα στη βάση το μισό θρυμματισμένο μείγμα και το περιχύνετε από πάνω παντού, το 1/3 σιρόπι καραμέλας. Στρώνετε το παγωτό πάνω από τη καραμέλα και από πάνω περιχύνετε άλλο 1/3 της καραμέλας.
Στρώνετε το υπόλοιπο θρυμματισμένο μείγμα πάνω από το παγωτό και το περιχύνετε με την υπόλοιπη [1/3] καραμέλας. Καλύψτε το με το χαρτί ψησίματος και αφήστε το όλο το βράδυ να παγώσει καλά. Το ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
πηγή: sintayes.gr