Υλικά
Για τις πατάτες:
4 μεγάλες ή 5 μέτριες πατάτες βρασμένες
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αυγά βρασμένα σφιχτά, κομμένα στα τέσσερα
2-3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι – πιπέρι
Για τη σάλτσα μαγιονέζας:
1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
1 1/2 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1-2 κ.σ. ξύδι [προαιρετικά]
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις πατάτες: Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε κομμάτια. Τις τοποθετείτε σε σαλατιέρα, προσθέτετε όλα τα υλικά για τις πατάτες [εκτός από τα αυγά] και ανακατεύετε.
Για τη σάλτσα μαγιονέζας: Σε μέτριο μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μαγιονέζας και ανακατεύετε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. [Μπορείτε να αυξομειώσετε τις αναλογίες σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας].
Για τη συναρμολόγηση: Ρίχνετε τα 2/3 της σάλτσας μαγιονέζας μέσα στη σαλατιέρα με τις πατάτες και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα αυγά και ανακατεύετε απαλά, με προσοχή. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται άλλο αλάτι ή λεμόνι και σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Εναλλακτικά ρίχνετε όλη τη σάλτσα μέσα στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύετε.
πηγή: sintayes.gr