Σπανακοτυροπιτάκια με κοτόπουλο

images_24_spanakoturopitakia-me-kotopoulo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

 1 πακέτο σφολιάτα   
 150 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη    
 500 γρ σπανάκι   
 2 τεμ αυγά   
 300 γρ κοτόπουλο στήθος κομμένο καρέ    
 2 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο    
 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο    
 Αλάτι – πιπέρι
 4 κ.σ ελαιόλαδο

   

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε , πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι , σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλο, τα σοτάρουμε καλά, βάζουμε και το ψιλοκομμένο σπανάκι , τα σοτάρουμε όλα μαζί, αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τον άνηθο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την φέτα και προσθέτουμε το ένα ολόκληρο αυγό ενώ από το δεύτερο αυγό μόνο το ασπράδι (κρατάμε τον κρόκο για το τέλος). Ανακατεύουμε κι αδειάζουμε το μείγμα αυτό μέσα στο μείγμα με το σπανάκι. Κόβουμε την σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια και τα γεμίζουμε με το μείγμα. Διπλώνουμε τις άκρες λίγο προς το κέντρο , στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα , τα αραδιάζουμε μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο που κρατήσαμε αραιωμένο  με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) για 25 – 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.

πηγή: chefoulis.gr