Υλικά
1 φύλλο ζύμης κουρού
1 κοφτό κ.γ. βούτυρο
2 φέτες μπέϊκον ψιλοκομμένες
4 μεγάλα αυγά + 2 κουταλιές γάλα, χτυπημένα με το σύρμα
100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Μασκαρπόνε ή Philadelphia
50 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
1 κρόκο αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και στρώνετε ένα μέτριο ταψί με χαρτί ψησίματος.
Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε το μπέϊκον για 3-4 λ. Προσθέτετε τα αυγά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 5 λ ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Απλώνετε το φύλλο ζύμης σε πάγκο εργασίας και το κόβετε σε 8 παραλληλόγραμμα κομμάτια. Αλείφετε την επιφάνεια κάθε κομματιού με το τυρί κρέμα και από πάνω μοιράζετε ισομερώς το μείγμα χτυπημένων αυγών-μπέϊκον. Πασπαλίζετε από πάνω και πάλι ισομερώς το τριμμένο τυρί ρεγκάτο.
Τυλίγετε κάθε κομμάτι φύλλου σε ρολό και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα. Αλείφετε την επιφάνεια με το κρόκο αυγού και ψήνετε τα ρολάκια στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 25 λ.
πηγή:sintayes.gr