Υλικά
20 μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ
460 γρ. τυρί κρέμα τύπου Μακαρπόνε ή Philadelphia
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [397 γρ.]
100 γρ. άσπρη σοκολάτα σε κομματάκια, λιωμένη
250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
1 κ.γ. βανίλια
5-6 μέτριες φράουλες
Εκτέλεση
Καλύπτετε ένα ταψάκι 23-35 εκ. περίπου [που να χωράει 10 μπισκότα στη βάση του] με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος. Στρώνετε στη βάση του ταψιού 10 μπισκότα [με την επάνω πλευρά τους προς τη βάση του ταψιού].
Κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα τρία [ανάλογα με το μέγεθος] και τις βάζετε στη κατάψυξη για μισή τουλάχιστον ώρα. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
Σε μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ καλά να αφρατέψει. Σταδιακά, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε κρεμώδες μείγμα. Προσθέτετε τη βανίλια και τη κρέμα γάλακτος και χτυπάτε μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να μοιάζει με χοντρή μους.
Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τις κατεψυγμένες φράουλες και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα να ενσωματωθούν. Στρώνετε το μείγμα στο ταψάκι πάνω από τα μπισκότα. Το καλύπτετε και το βάζετε στη κατάψυξη για 20-25 λ περίπου μέχρι να αρχίσει να παγώνει.
Το βγάζετε στη κατάψυξη και το καλύψτε με τα υπόλοιπα 10 πτι μπερ με τη καλή τους πλευρά προς τα επάνω. Φροντίζετε τα επάνω μπισκότα να είναι στην ίδια φορά και στο ίδιο σημείο με τα κάτω μπισκότα για να κόβονται καλά οι μερίδες σάντουϊτς. Το βάζετε πάλι στη κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες, ιδανικά για όλο το βράδυ. Ξεφορμάρετε το κόβετε σε μικρά σαντουϊτσάκια και σερβίρετε.
πηγή: sintayes.gr