Υλικά
4 στήθη κοτόπουλου με τη πέτσα τους
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένο + 4 κρεμμυδάκια
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ 20Χ30 εκ.περίπου, με τη πέτσα προς τα επάνω. Κόβετε τα λεμόνια κατά μήκος σε 6-8 φέτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στο κοτόπουλο και στη βάση του πυρέξ. Αφήνετε το πυρέξ με το κοτόπουλο στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κρασί και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το ζεστό μείγμα τα στήθη κοτόπουλο. Φροντίζετε να αλειφθούν καλά τα στήθη με τη βοήθεια ενός πινέλου. Προσθέτετε σε κάθε στήθος από 1 κλωναράκι θυμάρι.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο. Μεταφέρετε τα στήθη σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουινόχαρτο και τα αφήνετε για 3-5 λ να σταθούν. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και σερβίρετε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
πηγή: sintayes.gr