Υλικά
500 γρ βίδες
Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
200 γρ παρμεζάνα τριμμένη
150 γρ καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
7κ.σ κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας
Για την σάλτσα
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1κ.γ βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.
πηγή: chefoulis.gr