Υλικά
8 αυγά
2 φέτες ψωμί κομμένες σε 4 κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. βασιλικό
2 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
120 γρ. τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια
6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ρίγανη το βασιλικό, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Προσθέτουμε 1/4 φλ. τσαγιού νερό τη ζάχαρη και αφήνουμε να σιγοβάσει για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε μικρό ταψί βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας και απλώνουμε ομοιόμορφα το ψωμί. Σπάζουμε από πάνω τα αυγά [μάτια] και σκορπίζουμε πάνω τα κομματάκια της φέτας.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15′ μέχρι να ψηθούν καλά τα αυγά.
πηγή: sintayes.gr